Dukning

Här finner du vår vinlista. Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla vår vinkällare med bra viner till ett mycket rimligt pris. Hittar du något särskilt vin som du skulle vilja avnjuta hos oss så kontakta oss gärna innan. Då går vi ned i källaren innan maten, och i lugn och ro öppnar vi flaskan du valt. Du får smaka av den, sedan tar vi upp den och dekanterar flaskan så att vinet är färdig att drickas till maten, luftad och med rätt temperatur.

Välj typ av vin

Röda viner

Italien

La Bella Barbera 2017Lombardiet320 :-
Bärig smak med inslag av mörka körsbär, blåbär, örter och skogshallon.
  Druvor: Barbera
Casalforte Ripasso, 2018Valpolicella320 :-
Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, pomerans och kanel.
  Druvor: 70% corvina, 20% rondinella, 5% molinara, 5% övriga
Sandrone Dolcetto d'Alba 2018Piemonte360 :-
Doft av mörka körsbär, kryddor och nyrostat kaffe. Saftiga och fruktdrivna smaker av mörka bär och en något bitter finish med lakrits och körsbärskärnor.
  Druvor: 100% Dolcetto
Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2017Toscana397 :-
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, salvia, ceder, korinter, kakao och vanilj.
  Druvor: Sangiovese
Barbera d’Alba, Sandrone Luciano 2017Piemonte495 :-
Fruktdriven med mörkröda bär och en del kryddighet. Finns struktur och balans. Praktexempel på en bra barbera!
  Druvor: Barbera
Pio Cesare Barbera d'Alba 2019Piemonte541 :-

  Druvor: 100% Barbera
Luciano Sandrone Valmaggiore Nebbiolo d'Alba 2019Piemonte548 :-
Smaker av körsbär, jordgubb, hallon och jord. Det finns en omfångsrik kropp av frukt som stöds av en ryggrad av täta tanniner. Fin, kvardröjande finish.
  Druvor: 100% Nebbiolo
Zenato Amarone della Valpolicella Classico, 2013Valpolicella699 :-
Kryddig, utvecklad smak med liten sötma och inslag av fat, romrussin, torkade körsbär, choklad, hasselnötter, lakrits, kanel, katrinplommon och tobak.
  Druvor: Corvina
Campo San Giorgio Conero Riserva, 2016Marche760 :-
Komplex doft av mörka bär torkade örter och ceder. Fyllig och nyanserad smak av mörka bär, lakrits och kaffe med balanserad ekfatskaraktär. Lång och harmonisk eftersmak.
  Druvor: Montepulciano
Barbaresco Serraboella 2018Piemonte, Barbaresco825 :-
Komplex, kryddig, något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkade tranbär, rosor, nypon, kakao, pomerans, svart te och nougat.
  Druvor: Nebbiolo
Sassetti Livio Pertimali Brunello di Montalcino 2016Toscana890 :-
Eteriska aromer av röda blommor, körsbär, jordgubbar och shitake. Fylligt, med toner av svarta körsbär, björnbär, plommon och en lite söt kryddighet som kompletteras med eleganta och välbalanserade tanniner.
  Druvor: 100% Sangiovese
Brunelli Campo del Titari Amarone Riserva 2016Valpolicella1200 :-
Nyanserad, kryddig smak med inslag av fat, torkade körsbär, katrinplommon, choklad, romrussin, nougat, kryddpeppar och pomerans.
  Druvor: Corvinone, Oseleta, Corvina, Rondinella
Radici Taurasi DOCG Riserva Mastroberardino, 1998Kampanien 1700 :-
En mogen och komplex doft med toner av mörka körsbär, charkuterier, choklad, tobak, nötter, läder, och örtkryddor. Smaken är kraftfull och komplex med en mogna tanniner och rejäl syra.
  Druvor: 100% Aglianico

Spanien

Baron de Ley Reserva, 2015Rioja335 :-
Nyanserad, kryddig, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, tobak, chokladpraliner, kanel, plommon och vanilj.
  Druvor: 90% tempranillo och 10% garnacha
Bodegas Faustino Faustino de Autor Reserva Especial 2006Rioja569 :-
Fyllig. Fruktig smak av mörkt röda, mogna plommon, touch av moreller, inslag av fat, örter, kryddor, viol och nypon samt läder. Nyanserad och komplex med mognad. Fin längd, elegant.
  Druvor: Tempranillo, Graciano.
Solar de Becquer Gran Reserva, 2004Rioja580 :-
Rika aromer av torkade frukter som plommon och aprikos. En bukett örter med bland annat timjan och en mild ton av vanilj från ekfaten. Ett elegant vin med en lång aromatisk eftersmak.
  Druvor: 70% Tempranillo, 15% Garnacha, 15% Mazuelo
Viña Tondonia Reserva, 2009Rioja639 :-
Mogen, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, dill, russin, mörk choklad, kanel, hasselnötter, peppar och tobak.
  Druvor: 70% tempranillo, 20% garnacha samt 10% graciano och mazuelo.
Corimbo I Bodegas La Horra, 2015Kastilien-León769 :-
Komplex, något utvecklad smak med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, kaffe, mörka körsbär, kakao, kanel, korinter, tobak och vanilj.
  Druvor: Tempranillo
Marques de Riscal Gran Reserva 150 Anniversario 2010Rioja869 :-
Aromatisk, komplex, öppen doft av vått läder, vanilj, råtobak, choklad, plommon, björnbär, kaffe och rostade fat. Fyllig, intensiv smak av mörk frukt, stringent fruktsyra och lagom balanserade tanniner i en medelfyllig kropp med lång eftersmak.
  Druvor: 100% Tempranillo
Gran Clos Cartus 2007Priorat1100 :-
Tät, lilaröd färg och väldigt mörk i kanterna. Doftar av röd frukt, kryddor, örter, mineraler och mint. Smaken är väldigt aromatisk. Elegant vin med väldigt mjuka tanniner. Välstrukturerat, välbalanserat och har en lång eftersmak. Vinet har legat 21 månader på 100% nya franska ekfat. 16% alkohol.
  Druvor: Grenache 75%, Carignan 25%
Anthos Rioja, 2006Rioja1400 :-

  Druvor: 100% Tempranillo

Sydafrika

Allesverloren Tinta Barocca, 2017Western Cape335 :-
Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, mörka körsbär, choklad, lakrits och kaffe.
  Druvor: Tinta barroca
Kanonkop Estate Pinotage 2018Western Cape630 :-
Fruktig, balanserad smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, rökta charkuterier, sötlakrits, kaffe, viol och skogshallon.
  Druvor: Pinotage
Kanonkop Estate Cabernet Sauvignon, 2016Western Cape670 :-
Medelstor, fruktig doft med inslag av svarta vinbär och mocka. Medelfylligt med en frisk syra och balanserad strävhet. Ett smakrikt fruktigt vin med fatkaraktär och med inslag av svarta vinbär och mocka. Lång eftersmak.
  Druvor: Cabernet Sauvignon
Alto Estate MPHS 2012Stellenbosch1089 :-
Ett generöst vin med lätta, eleganta och välintegrerade tanniner. Frukten är utstående och vinet levererar en exceptionell balans och komplexitet.
  Druvor: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon

Frankrike

Côtes-du-Rhône, Charvin 2018Côtes du Rhône385 :-
Côtes-du-Rhône är en del av det sydliga Rhône där man producerar merparten (95%) av regionens viner (rent generellt lättare viner). Här finns ett stort antal vinbönder som producerar sina egna viner med olika ursprungsbenämningar och en av alla dessa är Charvin (med bas i Châteauneuf-du-Pape). Druvblandningen består av Grenache (mestadels) men också Mourvèdre, Carignan och Syrah. Vinet är spännande – i en lättare stil) med sin mognad som fått druvsorterna att harmonisera med varandra.
  Druvor: Grenache, Mourvèdre, Carignan och Syrah
Cascadais, Philippe Courrian, Corbières 2015Languedoc-Roussillon395 :-
I södra Frankrike finner man området Corbières utanför Aude. Här har Philippe Courrian (från Tour Haut-Caussan nedan) hittat sin tillvaro på äldre dar och får producera smakrika viner av druvorna Carignan, Grenache, Mourvédre, Cinsault och Syrah – druvsorter som klarar den sydfranska solen och värmen bra. Vinet är mjukt, rikt, koncentrerat och varmt med ”exotism” som man själv beskriver det.
  Druvor: Carignan, Grenache, Mourvédre, Cinsault och Syrah
Roche Bellene Bourgogne Pinot Noir 2015Bourgogne415 :-
Fräscha och kryddiga aromer av röda vinbär och plommon med en komplexitet från löv. Medelfylliga, lena och krämiga smaker med jordgubbskaraktär.
  Druvor: Pinot Noir
Château Tour Haut-Caussan, Médoc, Bordeaux 2015Bordeaux, Médoc464 :-
Längst upp på norra Médoc-halvön i Bordeaux ligger området man kallar för Médoc. Det är lite avsides och det är präglat av sin lantlighet. I byn Blaignan verkar de två syskonen Véronique och Fabien Courrian (barn till Philippe som gör vinet Cascadais) och man producerar denna underbara Bordeaux med en väderkvarn på etiketten – vilket passar utmärkt här på Öland! Vinet är smakrikt (50 % vardera av Cabernet Sauvignon och Merlot) och mjukt trots sin ungdom, med inslag av de ekfat det fått ligga på i 12 månader.
  Druvor: Cabernet Sauvignon, Merlot
Château la Reyne L'Excellence, 2019Cahors465 :-
Smakrikt, fruktigt vin med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, vanilj, blåbär, kakao, viol, svarta oliver, fikon, kaffe och örter.
  Druvor: Malbec
Château Beaumont 2015Bordeaux, Haut-Médoc475 :-
Mogna hallon och svarta körsbär associerade med små toner av jordgubbar, björnbär samt lätta inslag av lakrits, rostade inslag och en omärklig inslag av mocka.
  Druvor: 50% Cabernet Sauvignon 47% Merlot 3% Petit Verdot
Gérard Bertrand Château L'Hospitalet La Réserve Rouge 2019Languedoc-Roussillon489 :-
Nyanserad, balanserad smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, lavendel, kakao, lagerblad, vanilj, fikon och svartpeppar.
  Druvor: Syrah, Mourvèdre och Grenache.
Hautes-Côtes-de-Nuits, Hervé Roumier, Bourgogne 2014Bourgogne495 :-
De röda vinerna från Bourgogne är eftersökta av en hel värld – det är nämligen här som druvan Pinot Noir ger sina bästa viner – och det är inte så konstigt att världens dyraste röda vin i dag – Romanée-Conti Grand Cru – kommer härifrån. På kullarna ovanför de kända Grand Cru-vingårdarna odlas Pinot Noir av enklare kvalitet men med finess och elegans – och det är härifrån det här vinet kommer. Producenten Hervé Roumier är kvalitetsmedveten och gillar du röd Bourgogne så gillar du den här. Vinet är drivet av sin röda friska klingande bärighet.
  Druvor: Pinot Noir
Hautes-Côtes-de-Nuits, Hervé Roumier, Bourgogne 2018Bourgogne495 :-
De röda vinerna från Bourgogne är eftersökta av en hel värld – det är nämligen här som druvan Pinot Noir ger sina bästa viner – och det är inte så konstigt att världens dyraste röda vin i dag – Romanée-Conti Grand Cru – kommer härifrån. På kullarna ovanför de kända Grand Cru-vingårdarna odlas Pinot Noir av enklare kvalitet men med finess och elegans – och det är härifrån det här vinet kommer. Producenten Hervé Roumier är kvalitetsmedveten och gillar du röd Bourgogne så gillar du den här. Vinet är drivet av sin röda friska klingande bärighet.
  Druvor: Pinot Noir
Château Simard Saint-Émilion Grand Cru 2015Bordeaux, Saint-Emilion525 :-
Den har en medium till djup granatlila färg och doftar livligt av röda vinbär, svarta körsbär och varma plommon med inslag av viol och doftande jord. Medelfyllig, mycket fin, fruktig och elegant med mogna, finkorniga tanniner och underbar fräschör
  Druvor: Merlot 80% Cabernet Franc 20%
Château Tour Seran 2015Bordeaux, Médoc539 :-
Nyanserad, något utvecklad smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av korinter, kaffe, svarta vinbär, ceder, muskot, lakrits och kakao.
  Druvor: 65% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc och 10% Petit Verdot.
Château Capbern Saint-Estèphe 2011Bordeaux, Saint-Estèphe545 :-
Nyanserad, något utvecklad smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kaffe, plommon, kakao, ceder och peppar.
  Druvor: 67% Cabernet Sauvignon och 33% Merlot
Domaine Rostaing Puech Noble Côteaux du Languedoc Rouge 2016Languedoc-Roussillon550 :-
Rostaings vingårdar i Languedoc ligger i ett litet område som kallas Langlade. Rostaing kallar sina viner för Puech Noble och på etiketterna finns gamla herdebodar i sten. Dessa stenhyddor är mycket typiska för regionen. Vinet är gjort på grenache, syrah och mourvèdre, vilket är den klassiska blandningen i området. Av vissa vinodlare kallad den heliga treenigheten. Det är ett härligt mjukt och fylligt vin med en engagerande doft av mörka bär och kryddor (Garrigues). Slutar elegant och fräscht.
  Druvor: Syrah, Grenache, Mourvedre
Château Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape, 2015Rhônedalen, Châteauneuf-du-Pape599 :-
Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, skogshallon, lagerblad, björnbär, vitpeppar, lavendel och ceder.
  Druvor: Cinsault, counoise, grenache, mourvèdre, muscardin, syrah och vaccarèse
Louis Jadot Château des Jacques Moulin-à-Vent 2019Bourgogne, Beaujolais599 :-
Dofter av hallon, rosenblad, varma kryddor och apelsinskal introducerar 2019 Moulin-à-Vent, ett medium till fylligt, rikligt och köttigt vin som är livligt och koncentrerat, med smältande tanniner och en doftande finish.
  Druvor: 100% Gamay
Savigny-lès-Beaune Les Lavières Premier Cru, 2018Bourgogne, Côte de Beaune629 :-
Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av skogshallon, sandelträ, jordgubbar, vitpeppar, lingon och nougat.
  Druvor: Pinot Noir
Domaine Rostaing Puech Noble Côteaux du Languedoc Rouge 2010Languedoc-Roussillon635 :-
Rostaings vingårdar i Languedoc ligger i ett litet område som kallas Langlade. Rostaing kallar sina viner för Puech Noble och på etiketterna finns gamla herdebodar i sten. Dessa stenhyddor är mycket typiska för regionen. Vinet är gjort på grenache, syrah och mourvèdre, vilket är den klassiska blandningen i området. Av vissa vinodlare kallad den heliga treenigheten. Det är ett härligt mjukt och fylligt vin med en engagerande doft av mörka bär och kryddor (Garrigues). Slutar elegant och fräscht.
  Druvor: Syrah, Grenache, Mourvedre
Château Gouprie Pomerol, 2018Bordeaux, Pomerol659 :-
Smaken är rikt koncentrerad med toner av björnbär, mörka plommon, jordgubbar, svarta vinbär med drag av violer, vanilj, lakrits och tobak. Vinet har en fin balans mellan frukt, syra och silkiga tanniner samt en stiltypiskt fyllighet. Lång och angenäm eftersmak.
  Druvor: 75% Merlot, 25% Cabernet Franc
Château La Fleur Pourret Saint-Émilion Grand Cru 2015Bordeaux, Saint-Emilion699 :-
Utvecklad doft med blå plommon, korint, mörka bär, örter och ek. Medelfyllig, rik, utvecklad smak med god kropp, komplexa aromer, bra struktur med mogna tanniner och god syra, utmärkt längd och fast slut.
  Druvor: Merlot, Cabernet Franc och lite Cabernet Sauvignon.
Clos La Gaffelière Saint-Emilion Grand Cru, 2018Bordeaux, Saint-Emilion700 :-
En komplex doft av mörka bär, cederträ och fat. Kraftfullt med bra, torr fruktig ton av merlot, kryddighet och integrerade fat. Bra balans, komplext med långt slut.
  Druvor: 90% Merlot, 10% Cabernet Franc
Chatêau Grand Barrail Lamarzelle Figeac, 2016Bordeaux, Saint-Emilion700 :-
Nyanserad doft med begynnande mognad, inslag av mogna mörka bär, körsbär och hallon, samt kryddor och fat.
  Druvor: 69% Merlot, 31% Cabernet Franc
Château Belgrave 2015Bordeaux, Haut-Médoc725 :-
Nyanserad, fruktig, balanserad smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, ceder, kakao, svarta oliver och kaffe.
  Druvor: 74% cabernet sauvignon, 23% merlot och 3% petit verdot.
Château Potensac 2005Bordeaux, Médoc895 :-
Balanserad och väldigt vacker, med björnbär, lakrits och vinbärsaromer och smaker. Full kropp, fasta tanniner och a medium finish.
  Druvor: Merlot 41%, Cabernet Sauvignon 40%, Cabernet Franc 19%
Château La Grave à Pomerol Trigant de Boisset, 2015Bordeaux, Pomerol940 :-
Komplex, utvecklad smak med rostad fatkaraktär, inslag av korinter, svarta vinbär, tobak, plommon, kaffe och mörk choklad.
  Druvor: 85% merlot och 15% cabernet franc.
Château La Pointe Pomerol, 2016Bordeaux, Pomerol940 :-
Smaken är koncentrerad med klassiska toner av plommon, mörka körsbär, hallon, enbär, ceder, rostat kaffe, lakrits, choklad och kryddor. Vinet har en fin balans mellan frukt, syra och tanniner samt en stiltypiskt fyllighet. Lång och angenäm eftersmak.
  Druvor: 85% Merlot, 15% Cabernet Franc
Petit Figeac Saint-Émilion Grand Cru, 2016Bordeaux, Saint-Emilion1050 :-
Doften är uttrycksfull med aromer av mynta, skogsbär, rostade fat och mörk choklad. Tanninerna är högst närvarande men inte bråkiga på något vis, och ger vinet en fin struktur och ryggrad. Lagerblad, soja och nymalen svartpeppar ger vinet komplexitet och balansen är strålande. Lång eftersmak.
  Druvor: 48% Cabernet Sauvignon, 32 % Merlot, 20% Cabernet Franc
Corton le Rognet Grand Cru, Roche de Bellene 2018Bourgogne1180 :-
En intensiv doft med en härlig blandning av kryddor och örter följt av supermogna krikon och plommonfrukt med härlig munkänsla. Milda tanniner stödjer frukten och avslutningen är lång och silkeslen.
  Druvor: Pinot Noir
Château Lafon-Rochet Saint-EstèpheBordeaux, Saint-Estèphe1200 :-
En härligt fruktig, söt kärna av svarta vinbär och björnbärspuré med toner av exotiska kryddor, blommor och kaffe. Kraftig och strukturerad med en lång klingande eftersmak.
  Druvor: Cabernet Sauvignon 66%, Merlot 31%, Petit Verdot 3%
Château La Croizille Grand Cru, 2010Bordeaux, Saint-Emilion1300 :-

  Druvor: 50% Merlot , 50% Cabernet Sauvignon
Château Giscours Château Giscours Grand Cru Classé 2010Bordeaux, Margaux1675 :-
Djup granatfärgad, bakade svarta körsbär, mullbär och plommonkonserver plus inslag av svarta vinbär, blyertspenna och torkade Provence-örter. Medel till fyllig, smaken innehåller en hel del ek med en robust ram av sega tanniner, som kommer igenom med en lång, fruktig finish.
  Druvor: 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Cabernet Franc
Comte Armand Pommard 1er Cru 'Clos des Epeneaux' Monopole 2017Bourgogne2000 :-
Mörk rubinfärgad färg, fascinerande aromer av mogna körsbär, plommon, tobak, läder och till och med choklad. Perfekt balans, intensiv, strukturerad, integrerade tanniner, medium plus kropp, smakrik och läcker.
  Druvor: 100% Pinot Noir
Château Pontet-Canet 2019Bordeaux, Pauillac2000 :-
Doft av svarta vinbär, saftiga mogna plommon, cigarrlåda och inslag av grafit. Smaken är rik på yppiga lager av de saftigaste och mörkaste bärfrukterna tillsammans med frestande krydda.
  Druvor: 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 3% Cabernet Franc och 2% Petit Verdot.
Château Canon-La-Gaffelière Premier Grand Cru 2016Bordeaux, Saint-Emilion2350 :-
Aromerna är mycket komplexa med söt tobak, svart tryffel, blåbär och björnbär. Subtil. Fyllig men ändå så elegant. Struktur med finess och renhet. Tanninerna smälts i vinet. Fantastiskt ungt vin.
  Druvor: 55% Merlot, 35% Cabernet Franc,10% Cabernet Sauvignon
Le Petit Mouton De Mouton Rothschild, 2015Bordeaux, Pauillac4999 :-
Många, många lager med underbar frukt och sammetslena tanniner. Inslag av choklad. Fyllig med mjuka, fina tanniner.
  Druvor: 72% Cabernet Sauvignon, 24% Merlot and 4% Cabernet Franc

Libanon

Chateau Musar 2015680 :-
Utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, katrinplommon, kryddnejlika, kakao, kaffe och nötter.
  Druvor: Cabernet sauvignon, Cinsault och Carignan

Argentina

Pascual Toso Alta Malbec 2015Mendoza690 :-
Smakrikt, mycket fruktigt vin med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, vanilj, plommon, lakrits, svarta vinbär och kaffe.
  Druvor: Malbec
Quimera Achaval-Ferrer, 2009Mendoza715 :-
Elegant argentinsk tolkning av Bordeaux. Mörka bär, läder och med mjuka lena tanniner.
  Druvor: Malbec, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot.

USA

Black Stallion Los Carneros Pinot Noir, 2019Napa Valley460 :-
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, nougat, körsbär, skogshallon, örter, kaffe och vanilj.
  Druvor: Pinot Noir
Orin Swift 8 Years In The Desert, 2019Napa Valley880 :-
Vinet öppnar med mogna hallon och björnbär, mörka plommonkonserver och inslag av svartpeppar och kryddnejlika. Smaken är en häftig ingång, fylld med blåbär och söta svarta körsbär tillsammans med en touch av färska örter - timjan, kryddig och dragon. Lång avslutning, de mogna tanninerna, en klick aska och toner av svart te avrundar vinet.
  Druvor: Zinfandel, Syrah, Petite Sirah and Grenache

Chile

AltiCima 4.090Valle Central388 :-
Aromatisk fruktig doft av svarta vinbär, rök, järn och lite charkuteri. Medelfyllig fruktig smak men också mognad med tobak och lakrits, något torra tanniner. (Vinet måste dekanteras pga mycket fällning))
  Druvor: 70% Cabernet Sauvignon, 15% Carmenère, 15% Syrah
Chocalán Origen Gran Reserva Cabernet Franc 2019 Valle Central399 :-
Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, blåbär, färska örter, kaffe, plommon och vanilj
  Druvor: Cabernet Franc

Uruguay

Gimenez Mendez Premium Tannat 2018Canelones450 :-
Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av plommon, lagerblad, björnbär, mörk choklad, svarta oliver och vanilj.
  Druvor: Tannat