Dukning

Vet ni vad likheten är mellan en morotsodlare, en Beethovenexpert, en revisor, en Vita husetanställd, en trollsländeforskare och en konstnär? Alla har suttit i vår långsoffa!

Vi älskar att laga mat till våra gäster. Våra menyer, en ny varje dag, bygger vi upp kring de fina råvaror vi tar från regionala odlare och bönder så ofta vi bara kan. I juni och juli kommer Andreas från Gräsgård med nyplockade jordgubbar varje morgon som våra gäster får njuta av till frukosten! Ibland hämtar vi fisk i hamnen eller får tag på fantastiskt kött hos Mysinge kött i Bårby. Potatisen kommer från Stora Frö och Södra Möckleby. I vår trädgård växer bl.a goda örter, tomater och rabarber. I vår mysiga salong kan man med fördel intaga sin avec och umgås. Förboka senast kl 14.00 eller vid incheckning samma dag. För större grupper och bussresor (minst 10 p) lagar vi gärna lunch. Hör av er till oss!

Meny

Vi har ingen fast meny, vi tillagar det vi kan hitta som är av bra kvalitet för säsongen. Varje kväll tillagar vi en trerättersmeny som det går att välja ur, eller äta hela.

  • Varmrätt 230:-
  • 2-rätter 315:-
  • 3-rätter 395:-
Vi har fullständiga rättigheter och har ett brett urval av passande viner, öl eller alkoholfria drycker.
Har ni specialkost eller önskemål vill vi att ni kontaktar oss.

-”Där det inte finns vin, där finns det inte heller kärlek.”

Euripides (484-406 f.Kr.)
Det finns en lång historia av kunnande av, och känsla för ädla drycker här på Gammalsbygården.
Herta hade jobbat på svenska ambassaden i Paris och då fått lära sig mycket om viner. Kerstin och KG hade ett genuint vinintresse med en stor vinkällare. De fick viss hjälp att bygga upp den av deras son Johan som är Sveriges främste kännare av Bordeauxviner.
Vi försöker nu att utveckla vårt utbud av viner i samma anda.

Här kan du titta på vår vinlista


Vi har öppet från början av april till slutet av oktober.
Boka bord till middagsservereringen på telefon 0485-663051 eller epost info@gammalsbygarden.se