Vinprovning 10:e Juli


SLUTSÅLT

Det är fantastiskt kul med så stort intresse för vinprovningen med Johan, men tyvärr har vi begränsat med utrymme.
Om ni har möjlighet att med kort varsel ta en reservplats, skicka oss ett mail på info@gammalsbygarden.se ifall det blir något återbud.
Vi har ett nyhetsbrev som ni kan prenumerera på, där kommer vi först skicka ut information om evenemang på Gammalsbygården.

Det är en ära för oss att bjuda in till vinprovning med tillhörande mat, den 10 juli.
Provningen kommer hållas av Johan Magnusson. Det är tredje gången som vi har en provning av Johan, då covid tyvärr omöjlgjort sammankomster de senaste åren.
Johan är en mycket ödmjuk man, men hans CV är minst sagt imponerade. En tidig start hos Carl Jan Granqvist på Grythyttans Gästgivaregård där han bl.a. arbetade som restaurangchef. En tid jobbade han på olika vingårdar i Bordeaux, bl.a. på högt ansedda Château Ducru-Beaucaillou, Château La Louvière, Château Canon-La-Gaffelière och Château Prieuré-Lichine. Tidigare chefredaktör på Dina Viner. Han var den första auktoriserade värderingsmannen av Sveriges Handelskammare för vin och destillat. Johan är även hedersmedlem i Svenska Sommelierföreningen.
Sedan 2008 driver Johan sin egna firma Magnusson Fine Wine som specialiserar sig på lagring av viner. I deras lokaler på Grevgatan på Östermalm händer det massor av aktiviteter, som provningar och popup-restaurang med Sveriges bästa kockar.

Då och då får vi besök av människor med mycket stort vinintresse, vi får ofta höra att Johan är Sveriges främste expert på viner från Bordeaux.
Johan har även koppling till Gammalsbygården. Johans föräldrar Kerstin och KG drev Gammalsbygården från 1995 till och med 2014, och Johan själv har jobbat mycket här på gården, och haft otaliga vinprovningar genom åren. Det är med stort nöje vi bjuder in till denna provning.

Fem viner kommer provas under ledning av Johan, och efter provningen kommer varmrätt, dessert och kaffe att serveras. Ni kommer kunna köpa till vin till maten om så önskas.
Vi kommer hålla till i det gamla stallet här på gården.
Vi startar provningen Söndagen den 10 juli kl.16:00.
Anmälan görs nedan och är bindande.
OBS! Vid allergier eller specialkost var god kontakta oss innan på info@gammalsbygarden.se.
Vi kan avslöja så mycket att det blir nötkött till varmrätt.
Som om inte det vore nog har Johan kommit ut med en ny bok som heter "TRETTIO VINKÄLLARE".
Du har möjlighet att reservera ditt eget exemplar av denna bok full av kunskap, och dessutom få den signerad av Johan på plats.
Boken är en ovärderlig källa till kunskap om vin, ta chansen och få hem denna vinbibel. Du kan reservera ditt exemplar genom att boka den nedan.
TRETTIO VINKÄLLARE (med förord av Peter Gago AC, Penfolds Chief Winemaker) är vårt bidrag till det vi tycker tillhör livets väsentligheter: att unna sig en vinkällare. Till priset av en bättre flaska vin får du all min kunskap kring hur du som vill anlägga och inreda en egen vinkällare kan göra. Boken erbjuder också många kloka råd och tips till dig som redan förfogar över en. Även en allmänt vinintresserad läsare har mycket att hämta i boken. Här delar jag med mig av de kunskaper jag förvärvat sedan unga år om vins lagringsegenskaper, vinbedömning och vin som investeringsobjekt, och inte minst om hur man utrustar sin vinkällare. Här finns inspiration och kunskap för såväl novisen som den rutinerade vinprovaren. En vinkällare är inte bara ett fysiskt utrymme – här kan du hitta din relation till vin.
Boken ger också en unik inblick i trettio spännande svenska vinkällare. Innehavarna beskriver hur de ser på sitt vinintresse, vad som varit viktigt för dem vid anläggandet av vinkällaren och hur de vill utveckla den. Miljöerna skiftar, från lägenheten i staden till villan, gården och slottet på landet, och lösningarna varierar vad gäller både funktion och design. Boken är den fjärde upplagan där tidigare böcker haft andra namn. Texterna har destillerats och innehållet är mer fokuserat än tidigare. Flera allmänt hållna kapitel har tagits bort medan andra tillkommit. Boken är helt omarbetad och expanderad.

SLUTSÅLT
-
+
Summa